Agenda Cultural
Concurs Des del Balcó
T'escoltem
Cultura
Carles Cano
Cristina Bervena
Felix Albo
Cecilia Bellorin
Bonifaci
Marta Escudero


Vents de Llevant

Carles Cano

Vaig néixer a València, 1957 (l'any de la riuada) segurament per això el meu horòscop és d'aigua: Piscis. Sóc llicenciat en Filologia Catalana, he treballat de fuster, tallista, cambrer, professor de ball, locutor i guionista de ràdio i televisió, contacontes, professor d'instituts. M'encanta el cinema, fer coses noves, tenir molts projectes, la gent simpàtica, els gossos sense marca, els gats de les teulades i les botifarres de ceba. He viatjat una mica, he llegit un altre poc, he publicat uns quants llibres i, sobretot, he explicat molts contes. Contes d'ara i de sempre, contes propis i d'altres, llargs i curts, de riure i de por, de parlar i de callar, contes que acaricien i contes que posen els pèls de punta.Tinc dos fills que no paren de créixer i de barallar-se que, de tant en tant, em regalen alguna idea per un conte.

Divendres 3 a les 20:00 hores al parc de Sant Roc; a les 21:00 hores al Parc de l’Alteró i a les 23:00 hores al Parc de l’Estació.
Vents de Ponet

Cristina Bervena

Vaig néixer a Albacete, però ja no se'm nota. Visc a Saragossa, al valle de los vientos, per això mai em pentine. Un dia em vaig pentinar... i em vaig anar a viure a Itàlia set anys.Sóc més alta que Pulgarcito, viatgera com el gat amb botes, però menys sabia que la Tia Misèria. Vaig créixer a l'ombra d'històries. Si tanque els ulls, recupere el ritme de la veu que em comptava.
Vaig créixer comptant mentides. Una i altra vegada. Vaig anar perfeccionant la tècnica fins a arribar a l'estructura narrativa completa: introducció-nus-desenllaç ... Se'm enreden les històries amb cançons tradicionals de molts països. Llicenciada en filologia. Àmplia formació en narració oral, teatre i tècniques vocals. Repertori de contes tradicionals de diferents països, contemporanis i d'autoria pròpia. Narradora professional des de l'any 1998. Imparteix tallers de joc vocal, animació a la lectura i la narració.

Divendres 3 a les 20:00 hores al parc de la Senyoria; a les 21:00 hores al Parc de l’Estació i a les 23:00 hores al Parc de l’Alteró.


Félix Albo

El meu nom és Félix Barcelona, encara que se'm coneix més per Félix Albo.
Des de fa més de deu anys vaig per ací explicant les meues històries i ensenyant a comptar a pares, mares, professionals de l'ensenyament, de l'àmbit social i gent interessada.
Compte mirant als ulls dels qui l'escolten. No ho se fer d'una altra manera.
Malgrat la meua barba crec que sóc bona persona i, amb tan sols la paraula, m’agrada portar el públic fins acaronar les emocions.

He recorregut les mirades de nens, nenes, joves, persones adultes i fins i tot més grans. Persones d'un munt de pobles i racons de la nostra geografia i la d'altres països. La meua veu s'ha escoltat en un munt d'espais que reunien les condicions per a això: biblioteques, cases de cultura, bars, centres de primària, de secundària, d'adults, universitats, centres de professors, places, museus, teatres i una llarga llista de llocs on amb la paraula i l'escolta van augmentar sens dubte l'encant que ja posseïen.

Divendres 3 a les 20:00 hores al parc de la Senyoria; a les 21:00 hores al Parc de l’Estació i a les 23:00 hores al Parc de l’alteró.Vents del Sud

Cecilia Bellorin

Els meus contes es refereixen a tres diferents facetes de la cultura veneçolana: Un vestit típic, l'hamaca i un menjar típic ... M’agradaria poder comptar la trilogia i a més a més cantar alguns temes típics de Veneçuela, que expliquen circumstàncies diverses. Quantes "estacions" existeixen? Quantes vegades he de repetir la rutina? Quants parcs són? La trilogia es titula "Cururú, inventor criollo" i són tres contes referents als tres temes abans esmentats, titulats: "Cururú sastre"; "Cururú i el somni" i "Cururú cuiner". Cururú, és el protagonista i és un sapito molt simpàtic.

Divendres 3 a les 20:00 hores al parc Sant Roc; a les 21:00 hores al Parc de l’Estació i a les 23:00 hores al Parc de l’Alteró


Boniface Ofogo Nkama

Jo sóc fill de la tradició oral, perquè vaig néixer i em vaig criar en una aldea remota de Camerun, encara que la meua experiència personal m'ha portat a viure situacions realment modernes. Per exemple, estranya a molts que sóc Doctor en Filologia Hispànica, per la Universitat Complutense de Madrid, que la meua tesi doctoral versava sobre literatura peruana.


En fi, porte setze anys a Espanya, dotze dels quals m'he dedicat al vell ofici de contacontes. Vaig començar com un joc, gairebé per obligació, a la facultat. Ara no puc deixar de comptar: conte per als col·legis, per a les biblioteques, per a les ONG, he explicat per a centres de gent gran, per a Escoles d'Idiomes, en comiats de solteres, en bodes, en unes piscines de Alcorcón (Madrid), etc. ... Un amic em va assegurar que algun dia acabaria comptant en les misses. Pot ser que tingua raó, perquè trie per explicar contes de tradició oral que tinguen algun valor didàctic, o que destaquen una diferència cultural. No m'importa transmetre, a través dels meus contes, alguns valors que el món d'avui troba a faltar. A través dels meus contes, vull transmetre l'esperit d'Àfrica, aquest continent tan proper però tan desconegut
.

Divendres 3 a les 20:00 hores al parc Molí de Magalló; a les 21:00 hores al Parc de l’Alteró i a les 23:00 hores al Parc de l’Estació.


Martha Escudero

Vaig néixer a la Ciutat de Mèxic. Des de l'any de 1993 visc a Barcelona dedicant-me a la narració oral.El meu repertori es nodreix bàsicament de relats tradicionals i d'autor de Mèxic i Llatinoamèrica, encara que sense deixar de banda els relats que m’atrapen procedents de tot temps i lloc. Narre per a tots els públics, en algunes ocasions acompanyant la narració amb música i cançons. Des de l'any 1997 sóc programadora del cicle de contes per a adults del Harlem Jazz Club a Barcelona. He publicat quatre adaptacions de contes a la col·lecció Contes de tots Colors i dos CD's de contes i cançons. He participat en diferents festivals, cicles i maratons de narració oral (Barcelona, Guadalajara, Gran Canària, Tenerife, Lanzarote, Barcelona, País Valencià, Pamplona, Lleida, Portugal, Brasil).Crec en la narració oral com un fet cultural de comunicació, coneixement i relació.


Divendres 3 a les 20:00 hores al parc Molí de Magalló; a les 21:00 hores al Parc de l’Alteró i a les 23:00 hores al Parc de l’Estació.


Tornar al menu principal de paraules al vent