Agenda Cultural
Concurs Des del Balcó
T'escoltem
Cultura
 

 

Susucuentos

 

Susu Benítez porta més de vint anys com a actor, director i productor de teatre. Li podeu escoltar històries de la nostra tradició -això sí, reconstruïdes perquè puguen ressorgir com a noves-; llegendes de diferents racons del món -això sí, narrades des d'un rinconet del seu món-; faules ingènues modernes -regalades per un gran mesclador de paraules-, i històries que li vinguen a la memòria, depenent de la intensitat de les mirades i els silencis d'aquells i aquelles que escolten.

 

 

 

Vicent Cortés

Viure del conte, com a pioner, és la seua major satisfacció. Il·lusió, investigació i independència, els seus constants. Creador del festival Al calor de las palabras de Xelva. El Teatre Viatger arreplega el seu treball de titellaire i la seua màquina Espectacle el Paraulari té més paraules que un diccionari. Espanya, Cuba, Mèxic i Colòmbia són els seus àmbits de treball. Collir, compartir aplaudiments i amistats, els seus grans anhels. Oients de qualsevol edat, el seu públic. Regalar paraules en forma de contes i cançons, les seues accions. Tio Paraigüer I i II, Tradició oral de la muntanya, els seus dos llibres.

 


Domingo Chinchilla

Les primeres històries que recorda les va escoltar en converses familiars, on cadascú deia la seua sobre els fets del sabater del cantó, els avatars d'aquell cosí que va muntar un negoci d'instal·lació d'antenes en tornar d'Europa o la iaia que contava contes de tota la vida i de vinyes privades de rectors i gents de bé. El seu barri li va oferir infinitat d'anècdotes. Reunions d'amics, barres de bar i acampades il·legals han esdevingut històries de la seua pròpia història. Els llibres, pàgines de còmics o d'alta literatura l'han ensenyant a inventar o reinventar les xicotetes coses. Juga amb emocions i sentiments, manipula personatges en laberints quotidians inventats per a l'ocasió, com si fos un malabarista... sense adonar-se'n que hi ha gent que l’escolta quan conta eixes coses.

 

 

Rodamóns Teatre (Trencaclosques)

 Formació musicoteatral i teatremusical. Des del 1996 es dediquen als contes, la música tradicional, les narracions, les cançons i els romanços amb la participació del públic. Es fan acompanyar per instruments tradicionals i antics com la viola de roda, panderos, tambors… per poder recuperar els sons del passat i actualitzar els seus continguts. Respecte a les històries, es troben immersors en el món de la rondallística i juguen amb la visualització dels narracions. Qualsevol història els ajuda a comunicar i parlar amb el públic d'aquelles coses que consideren importants. Els components són: Vicent Adell, Eva Martínez, Laura Miñarro i Teresa José Sánchez.

 

 

Félix Albo

El seu nom és Félix Calatayud, encara que se’l coneix més per Félix Albo perquè és el nom amb què exerceix el seu treball. Conta mirant als ulls dels que li escolten. No sap fer-ho d'una altra manera. A pesar de la seua barba és bona persona i, amb tan sols la paraula, sol portar el seu públic acariciant una infinitat d'emocions, sempre de la mà del millor dels somriures. Des que va convertir el fet de contar en la seua professió, ha recorregut les mirades de xiquets, xiquetes, joves, persones adultes i, fins i tot, més majors. Persones d'un munt de pobles i racons de la nostra geografia.

 

 El contacontes Llorenç

És el contacontes de l'Horta. Va ser dels primers a fer escoltar la seua veu en un munt d'espais que reunien les condicions per a això: biblioteques, cases de cultura, bars, televisions, ràdios, centres de primària, de secundària, d'adults, universitats, centres de professors, places, museus, salons d'actes, teatres… És dedica a contar contes al País Valencià, Catalunya i Mallorca. Conta contes populars de la seua terra i de qualsevol part del món.

 

 Tornar a Paraules al Vent